Màrius Serra i Roig (Barcelona, 1 de maig de 1963) és escriptor, periodista, autor de mots encreuats, traductor de l’anglès i enigmista, llicenciat en filologia anglesa a la Universitat de Barcelona.

Tot i que ja tenia algunes obres publicades, es va donar a conèixer l’any 1994 amb la novel·la Mon oncle. Va presentar el programa sobre llibres Alexandria al Canal 33. Ha exercit de columnista en els diaris Avui i La Vanguardia. Estudiós i col·leccionista d’enigmes, jocs de paraules i tots els fenòmens de la ludolingüística (la part de la lingüística que s’ocupa dels jocs de paraules), és el responsable dels mots encreuats en català de La Vanguardia i responsable dels espais L’enigmàrius i Lecturàlia d’El matí de Catalunya Ràdio. A més, col·labora en el magazín diari Divendres de TV3 (condueix l’espai “Paraules en ruta”), en la revista digital Esguard i amb el programa de RNE No es un día cualquiera, amb un espai de mots encreuats. Des del febrer de 2013 és membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Ha traduït i escrit nombrosos llibres, de narrativa breu, novel·la, assaig i enigmística, i ha estat reconegut amb molts premis.

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad