Liz Castro neix a San Leandro el 1965 és una nord-americana enamorada de Catalunya. Tant és així que publica llibres sobre Catalunya als Estats Units amb la seva editorial,

Té un Bachelor of Arts per la Universitat de Pennsilvània. Entre 1987 i 1993 va viure a Barcelona, on gestionava la traducció de programes informàtics. El 1993 es va traslladar als Estats Units per escriure llibres sobre l’ús d’Internet i el World Wide Web. És autora de HTML, XHTML, and CSS: Visual QuickStart Guide, amb vuit edicions i més d’un milió d’exemplars venuts.

La seva relació amb el català comença a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada, al 1986, i la gent va veure que una americana s’interessava pel català. Era una rara avis, ja aleshores la van entrevistar. Va venir a Barcelona per un temps curt, i s’hi va quedar durant 6 anys. Ha publicat de Matthew Tree, Barcelona, Catalonia, de Matthew Tree i de Toni Strubell i Lluís Brunet, What Catalans want. Òmnium Cultural li va concedir el Premi Joan B. Cendrós.

El 2013 va editar el recull d’assajos What’s up with Catalonia?. Ha coordinat l’edició en anglès del diari VilaWeb des del gener fins al juliol del 2014. El 2015 es va presentar a les eleccions al secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), sent la candidata més votada. Acaba de publicar Molts granets de sorra / Many Grains of Sand.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad