Amadeu Altafaj i Tardio (Barcelona 1968) és el representant permanent del Govern de la Generalitat davant de la Unió europea.

És periodista de formació. Va treballar a El Observador (BCN) i després, a Brussel·les i entre 1995 i 2004, va ser corresponsal de COM Ràdio, El Mundo i ABC. Va entrar a la Comissió Europea el 2004 com a portaveu del comissari europeu de Desenvolupament i Ajut Humanitari, el belga Louis Michel. Posteriorment va ser portaveu d’Afers exteriors del President de la CE, José Manuel Barroso. Va començar a ser molt conegut com a portaveu – i després com a cap adjunt del gabinet – del vicepresident econòmic de la Comissió Europea, el liberal finès Olli Rehn, on va ser el responsable d’explicar la resposta europea a la crisi, incloses les mesures d’austeritat.

Ara fa un any, la Generalitat de la Catalunya va crear la figura de representant permanent del Govern davant de la Unió Europea, i Amadeu Altafaj va acceptar aquest encàrrec, amb rang de director general i al capdavant de la Delegació del Govern a Brussel·les.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad