El proper 11 de desembre tenim el capítol S5E10 del #trinxat en la versió gironina amb la ballarina d’Alcoi, Sol Picó. 20 anys de companyia de dansa no passen desapercebuts i hem volgut que la coreògrafa comparteixi amb nosaltres les seves sensacions davant d’aquest aniversari.

Sol Picó és una artista que arrisca en les seves propostes, des d’aquella primera “Pevequi” (1993) fins a la que ara la torna a portar als escenaris: “One-hit wonders” (2014), on fa una reflexió sobre la seva trajectòria professional. Al llarg d’aquest temps, la Sol s’ha atrevit amb tot tipus de formats: grans, petits, de carrer… I ha barrejat la dansa i el teatre amb bogeries de tota mena: des de fer ballar una excavadora, com dansar sobre puntes enmig d’un jardí de cactus i els ulls embenats o cuinar una paella en ple espectacle.

La ballarina va iniciar la seva activitat l’any 1988 a la companyia teatral “La Cassola” d’Alcoi passant per diverses companyies fins a fundar la “Companyia Sol Picó” l’any 1993, amb la qual ha desenvolupat la seva carrera com a ballarina i coreògrafa de dansa contemporània. Va estudiar al Movement Research de Nova York diverses tècniques de dansa contemporània i va treballar com a intèrpret i coreògrafa els primers anys de la seva trajectòria amb diferents companyies i creadors.  Entre 2002 i 2004 la seva companyia fou companyia resident de dansa al Teatre Nacional de Catalunya.

Fundada l’any 1994 per la ballarina i coreògrafa alcoiana, la companyia ja ha dut a terme més de 900 representacions a 25 països d’arreu del món amb un ampli repertori.

Des dels inicis, el seu treball s’inscriu en una línia de mestissatge en què interaccionen diferents gèneres i en què l’humor sempre hi és present. En totes les creacions, Sol Picó utilitza elements de la cultura popular, amb la qual ha bastit una iconografia pròpia, alhora que ofereix un clar exemple de la relació entre mite i memòria, tant individual com col·lectiva. La creadora, a més, construeix ponts entre mons antagònics i els fa quallar. Balla flamenc amb les seves característiques sabatilles de punta vermelles i utilitza vestuaris guerrers vetllant arquetips femenins. La música també esdevé una eina més per reforçar aquesta idea; es val des de cançons de sempre fins a arriscats arranjaments interpretats en directe.

Sol Picó Cia. de Dansa és una de les companyies catalanes més guardonades del nostre país. Entre la vintena de guardons que ha rebut, destaquen el Premi Nacional de Dansa de Catalunya, 7 Premis Max, 3 Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana, 2 Premis Butaca i el Premi FAD Sebastià Gasch 2009 per l’espectacle ‘El llac dels mosques. Continua als escenaris amb One hit wonders –que va obrir Temporada Alta- on reflexiona sobre la seva carrera i encara està representant l’obra ‘Memorias de una pulga’ perquè no va poder fer la gira prevista  per culpa d’una lesió.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad