La Núria va néixer a Manresa un 2 de novembre de 1976, i la seva vida sempre ha anat lligada a la natura i l’esport.

El massís de Montserrat la va veure néixer i créixer com a esportista, i és aquí on va descobrir el món de la muntanya, passió que li van saber transmetre els seus pares des de ben petita.

Amant de l’escalada i l’alpinisme, no deixa de visitar els Pirineus, descobreix els Alps, i més endavant s’endinsa als Andes del Perú.

La passió per l’escalada va començar a compaginar-la amb les curses de muntanya, i als 22 anys va córrer la seva primera marató, la de l’Aneto, on va acabar tercera.Però la seva progressió es va veure truncada poques setmanes després a causa d’un greu accident d’escalada a Montserrat, on va caure d’una alçada considerable i es va trencar l’os astràgal del peu esquerre. Els metges li van dir que no podria tornar a córrer.

Va ser llavors, quan es va decantar per la bicicleta de muntanya i això, de rebot, li va obrir les portes als raids d’aventura, la seva altra gran passió.

Sempre diu que aquest accident la va fer més forta, i malgrat va tancar-li algunes portes, la vida li’n va obrir d’altres. Després d’estar dos anys opositant durament, el gener del 2007 va ser nomenada Bombera de la Generalitat de Catalunya.

En contra dels pronòstics dels metges, la Núria de mica en mica va tornar a començar a córrer, i l’any 2010 la Selecció Catalana la va integrar dins l’equip de curses de muntanya, i a partir de llavors ha sigut sempre una habitual defensant els colors del seu país.

El 2011 participava per primera vegada en una ultra trail, la Cavalls del Vent, que acabaria guanyant.

Per afrontar les curses de muntanya, esport que l’ha portat fins a l’elit mundial, compta amb l’ajuda del seu entrenador, el Pau Bartoló. Després de molt d’esforç, sacrifici i il.lusió, l’octubre de 2012 la Núria es va proclamar Campiona de la Copa del Món d’Ultra trails, després de vèncer en proves tant exigents com la Kima, Cavalls del Vent i Templiers.  A l’octubre del  2015 ha estat de nou campiona del món a l’Ultra Trail de l’illa de Reunion. 

Actualment viu i treballa a Berga,  on realitza pràcticament tot l’entrenament. A la Núria no li agrada parlar de límits, però té clar que el seu límit arribarà quan deixi de gaudir.  

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad