El grup el formen  Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué. Després d’una primera etapa (2005-2008) on van ser pioners en la distribució de maquetes i discos permetent descarregar-los lliurement a través d’Internet, l’esclat d’Els Amics de les Arts es produeix a finals de 2009 amb la publicació de Bed & Breakfast (Discmedi, 2009), del qual ja van vendre més de 45.000 còpies.

El seu següent treball, Espècies per catalogar (Discmedi, 2012), els situa al número 1 d’iTunes Espanya i els fa pujar directament a la quarta posició de les llistes de discos més venuts a l’estat. Amb més de 250 concerts a les espatlles, la banda ha actuat a sales, auditoris i festivals com Palau de la Música Catalana, Coliseum, Cap Roig, Grec, BAM, Porta Ferrada, o l’Acústica de Figueres; i ha tocat a Madrid, Bilbao, València, Escòcia i les principals ciutats alemanyes.

La seva carrera ha estat distingida amb dos Discos d’Or, diversos Premis Enderrock de la Música Catalana, el Premi Altaveu, el Premi Arc 2012 a la millor gira per teatres i auditoris o el Premi UFI atorgat per les discogràfiques independents.

El CD-DVD Tenim dret a fer l’animal (Discmedi, 2013) fou enregistrat en directe a la Sala Razzmatazz durant el concert final de la gira 2012-2013.

El 8 d’abril de 2014 es publica Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure (Discmedi, 2014),  el seu últim àlbum fins avui. L’àlbum es col·loca al número 2 de a la llista de vendes dels àlbums més venuts de l’Estat i repeteix el número 1 a iTunes que ja havia aconseguit Espècies per catalogar.

Durant el 2015 celebren el seu desè aniversari, i a l’abril han editat La taula petita. Són uns autèntics 2.0. Són presents a les xarxes i al seu nou web les tenen totes ben endreçades perquè no ens perdem. L’èxit no els ha fet perdre el cap, cosa que diu molt a favor d’ells.

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad