Xavier Antich i Valero va néixer a la Seu d’Urgell. És filòsof i professor titular d’Història de les Idees estètiques i Teoria de l’Art de la UdG. Ha fet de professor d’institut. Ha estat professor convidat a The Lisbon Consortium, professor de doctorat a l’Iberian and Latin American Cultures de la Universitat de Stanford (Califòrnia, EUA), a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Ha estat director del Màster en Comunicació i Crítica d’Art de la UdG, i director del Programa d’Estudis Independents del MACBA.  Actualment presideix el Patronat de la Fundació Tàpies.

Les seves investigacions recents estan centrades en els àmbits de l’estètica i l’art contemporanis, amb especial atenció a les teories sorgides en el marc posterior a 1967 i a les pràctiques artístiques dels darrers quaranta anys. Alguns dels seus treballs s’han orientat a diverses qüestions d’estètica musical. Col·labora regularment als mitjans de comunicació, com la secció de Cultura de La Vanguardia, i és membre del consell assessor del suplement Cultura/s.  És autor de les obres El rostre de l’altre (Premi Joan Fuster d’Assaig 1992), Passeig filosòfic per l’obra d’Emmanuel Lévinas (Eliseu Climent Ed. 1993) i Antoni Tàpies. Certeses sentides (Museu Nacional de Cracòvia i Institut Cervantes, 2000),  i editor del volum Antoni Tàpies. En blanc i negre. Assaigs 1955-2003 (Galàxia Gutenberg-Círculo de Lectores, 2008).

Conseller del CONCA des del 2008, va dimitir juntament amb nou membres més del Plenari al 2011. Forma part del Consell de Cultura de la ciutat de Barcelona.

L’hem pogut veure recentment al programa “Amb filosofia” del Canal 33, que codirigeix i presenta amb Emili Manzano.

 

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad