Jordi Amat és Doctor en filologia i escriptor. Dirigeix el quinzenal El Món de Demà –que reflexiona sobre els reptes que ha d’afrontar la societat catalana-, col·labora a diversos mitjans, especialment al diari La Vanguardia i és membre de la junta del Cercle d’Economia.
Especialista en les cultures polítiques a Catalunya i a Espanya de la segona meitat del segle XX i membre de diversos grups de recerca universitaris, ha publicat diversos llibres que han estat premiats i reeditats començant per Els laberints de la llibertat: vida de Ramon Trias Fargas que va rebre el Premi Gaziel de Biografies i Memòries l’any 2008. Algunes de les seves últimes obres són la biografia Com una pàtria. Vida de Josep Benet, la crònica La confabulació dels irresponsables i l’assaig Largo proceso, amargo sueño.
L’any 2020 va publicar El fill del xofer, un assaig sobre el periodista Alfons Quintà que retrata les relacions entre premsa i poder polític a la Catalunya dels anys vuitanta i que ha estat una de les revelacions literàries de l’any. Actualment, entre altres projectes, treballa en una biografia del poeta reusenc Gabriel Ferrater.
,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad