El 2020 farà 10 anys que el #trinxat va néixer a la reusenca Plaça del Prim, concretament al restaurant del Círcol. D’aleshores ençà la visió del #trinxat ha crescut a més de Reus, a Girona i Barcelona, i se n’han fet un total de 191 edicions, on hi ha passat el bo i millor del talent d’aquest país. Si fem un repàs al llistat de persones que han volgut compartir coneixement i reflexió, se’ns posa la pell de gallina directament.

Aquestes primers #trinxats del 2020 volen ser un record i un homenatge a tots aquests anys d’experiències per a ments inquietes. Tornaran a venir persones que ja ens havien visitat i veurem com ha evolucionat tot plegat, les mateixes persones i tot allò que ens van explicar. Serà una experiència interessant que volem concretar en els trinxats fins al mes de juny.

De moment us presentem el del mes de gener. Ens acompanyaran el Pep Martorell, ponent que va ser del trinxat ja farà 5 anys i el Xavier Menduiña, ànima fundadora del trinxat i principal inspirador d’aquest esdeveniment per a ments inquietes.

El Xavier Menduiña (@xmenduina a Twitter) va estudiar ciències físiques i enginyeria superior en electrònica a la UAB i s’ha especialitzat en la gestió del canvi en les empreses i actualment és gerent de l’Ajuntament de Móra d’Ebre. Home d’una dilatada trajectòria professional i cívica, a més d’inventar-se el #trinxat ha sigut una peça fonamental de l’equip que ha dut a terme el TEDxReus durant una bona colla d’anys. Segons ell mateix explica al seu perfil de twitter és fan del sugus de pinya, preferia la Pantera Rosa i menjava Phoskitos pel regal. I no canviava engantxines al cub Rubik, el feia. En aquest primer trinxat de record dels 10 anys era evident que l’havíem de tenir com a convidat i protagonista.

El 22 de gener de 2015 vam tenir l’oportunitat de gaudir de les explicacions que ens feia l’aleshores Director General de Recerca de la Generalitat de Catalunya, el reusenc Pep Martorell. (@pepmartorell a Twitter)

Dèiem a la seva presentació: “En Josep Maria va deixar Reus per anar a estudiar Ciències Físiques a la UB. Des del moment que va entrar en contacte amb la universitat ja no s’ha desvinculat mai del món acadèmic, primer obtenint el doctorat en Enginyeria Informàtica simultanejant-ho amb la docència en diverses universitats.

En l’àmbit empresarial, participa en alguns projectes d’start-up tecnològiques a les que aporta la seva experiència per acompanyar-les a fer-se grans en un món global.”

Ara hi hauríem d’afegir que el Pep Martorell és ASSOCIATE DIRECTOR del BARCELONA SUPERCOMPUTING CENTER. El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) és el centre nacional de supercomputació a Espanya. Està especialitzat en computació d’altes prestacions (HPC) i gestiona el MareNostrum, un dels supercomputadors més potents d’Europa, ubicat a la capella de la Torre Girona, a Barcelona.

 

#TRINXAT. PRESA 192. DIJOUS 16 DE GENER DE 2020. 20h30’

RESTAURANT VÍTRIC. (Santa Anna, 24. REUS)
Inscripcions: trinxat.cat/formulari

 

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad