Foto Francesc Escribano

El proper 16 d’octubre tenim el capítol S5E05 del #trinxat en la seva versió reusenca amb Paco Escribano (Vilanova i la Geltrú 1958).

En Francesc ‘Paco’ Escribano és un periodista, escriptor i professor universitari català.

En Paco està a TV3 des de pràcticament els seus origens (1984) després d’una etapa a Televisió Espanyola. A TV3 va començar treballant a l’equip original del 30 minuts on s’hi va passar 8 anys per, a continuació, encarregar-se conjuntament amb en Joan Úbeda de la creació de nous programes dins del nounat departament de Nous Formats. De la seva exitosa col·laboració en són testimoni els programes sorgits com ara Ciutadas, El cangur, Les coses com són, Vides privades i sèries i documentals com Veterinaris i Jutjats (aquests dos darrers en la seva etapa com a director del mateix departament). Encara dins de TV3, l’any 2000 es nomenat director de Programes i del 2004 al 2008 en fou el responsable màxim de Televisió de Catalunya. En aquesta etapa cal destacar que va ser guardonat amb dos premis Ondas Internacional de TV per Ciutadans (1994) i un altre per Les coses som són (1996).

L’any 2000, la Generalitat de Catalunya el guardona, juntament amb Joan Úbeda, el Premi Nacional de Periodisme.

En la seva tasca com escriptor és autor de Descalç sobre la terra vermella. Vida del bisbe Pere Casaldaliga (guardonat amb el Premi Gaziel i origen de la minisèrie estrenada el 2013), Compte enrere. La història de Salvador Puig Antich (base de la pel·lícula de Manuel Huerga) i la història del mestre mont-rogenc Antoni Benaiges Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar.

Actualment, en Paco és el director de la productora Minoria Absoluta.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad