Jordi Borràs és un il·lustrador i fotoperiodista català, nascut a Barcelona.

Graduat superior en il·lustració a l’Escola Massana, és allà on descobreix la fotografia. Compagina professionalment totes dues disciplines i s’ha especialitzat en crònica fotogràfica social en el camp del fotoperiodisme.

És membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i treballa com a reporter gràfic independent per a diferents mitjans de comunicació catalans com Nació Digital, La Directa, Crític, El món o El Singular Digital. Ha publicat fotografies a escala internacional en prestigiosos diaris com The Guardian. També col·labora des del 2013 en diferents programes de Catalunya Ràdio i des del 2015 imparteix tallers de fotoperiodisme i fotografia documental a Barcelona.

En el camp de l’edició destaquen els seus llibres de fotografia: Warcelona, una història de violència, de l’any 2013 i Plus ultra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya, del 2015.º

La recerca, a través de diferents reportatges d’investigació, sobre els lligams entre l’extrema dreta i el grup Societat Civil Catalana queda plasmada en el seu primer llibre no gràfic, Desmuntant Societat Civil Catalana, de finals del 2015.

Al 2016 publica, juntament amb l’Antonio Baños, La Cara B: una altra mirada al procés.

La Fundació Comissió de la Dignitat li lliurà el Premi Dignitat el 2016 «per la valent tasca com a documentalista gràfic i fotoperiodista compromès».

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad