ErnestBenachEl proper 16 de desembre de nou al Círcol de  Reus, seu fixa del #trinxat (el que vol dir que no descartem una visita a altres poblacions 😉 ), i de nou al  voltant de les nou del vespre continuem amb la trobada d’emprenedors del Camp.

Aquest cop el convidat especial serà un dels #trinxats-residents, n’Ernest Benach (twitter i blog personal). Ens resulta complicat fer una glosa de la seva trajectòria, però si anem a la nit dels temps és fundador de Nacionalistes d’Esquerra, de l’Agrupament Escolta la Mulassa, de la Colla Castellera Xiquets de Reus (segons les seves pròpies paraules ‘… una etapa apassionant, de relació amb molta gent i de construir projectes, somnis, ciutat i país…’). L’any 1987 es fa militant d’ERC, provinent de Nacionalistes d’Esquerra, i es vincula més profundament amb la política municipal fent de cap de llista per l’Ajuntament de Reus des de l’any 1987 fins el 1999 tant en la Primera Tinença d’Alcaldia com en diverses regidories: Esports, Cultura, Joventut, Promoció econòmica, Política lingüística i Cooperació i societat de la informació. En aquesta fase presideix el Hospital Universitari Sant Joan de Reus i REDESSA. Des del 1992 és diputat al Parlament de Catalunya i des de l’any 2003 és el seu President. En el seu primer discurs d’investidura reclama ‘… ens plantegem com un dels reptes més urgents el de donar dinamisme al Parlament i apropar-lo a la ciutadania…’ o com ell mateix destaca ‘…  reivindico en aquest moment solemne la necessitat de fer política amb passió, amb convicció, amb la màxima dedicació i coherència, però reivindico també amb tota la convicció del món, la paraula i el diàleg com les principals eines de treball en la nostra relació política’. El 2006 es reescollit President del Parlament i de nou reivindica la capacitat d’escoltar i dialogar ‘… siguem capaços d’escoltar-nos els uns als altres. Siguem capaços d’escoltar la gent i d’entendre què ens reclama. Siguem capaços de convertir les paraules en fets, la voluntat en acció. I siguem capaços de ser prou hàbils tots plegats per retrobar la unitat que els grans temes de país, que la nostra nació ens demanen sense concessions…’. El 2009 publica #Politica 2.0 que tal i com destaca Saül Gordillo al pròleg “… Benach fa una aportació important a la història de la internet catalana i es converteix en el polític que més ha experimentat en primera persona i de manera sincera les eines de la web social i participativa (…) La contribució, però no es limita a la seva faceta individual. Aquest llibre és també un bon memoràndum de la revolució que Benach ha liderat al Parlament de Catalunya, convertit avui en una cambra legislativa avançada, moderna i innovadora”.

Després de les darreres eleccions al parlament 2010 pren La decissió més difícil que, segons ell, és la de ‘trobar el moment de plegar’ mantenint viu l’esperit d’Espriu ‘fidels per sempre més al servei d’aquest poble’.

Per aquesta sessió, la gent del Círcol ens ha preparat el següent menú:

  • Amanida verda amb salmó i formatge fresc
  • #trinxat
  • Gelat o fruïta

Ens anem llegint…

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad