Alberto Velasco és doctor en Història de l’Art per la Universitat de Lleida. Actualment és conservador del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal. Anteriorment havia estat becari predoctoral i professor associat del Departament d’Història de l’Art i Història Social de la Universitat de Lleida.

Forma part del Grup de Recerca en Estudis Medievals «Espai, Poder i Cultura», adscrit a la Universitat de Lleida, és cap de redacció de la revista Arts, editada pel Cercle de Belles Arts de Lleida i secretari del Centre d’Estudis Comarcals del Segrià.

Ha investigat l’escultura gòtica trescentista, l’activitat dels diferents artesans (orfebres, brodadors artesans del llibre…), o el mobiliari litúrgic de la Seu Vella. També ha investigat sobre iconografia medieval, com les representacions medievals de Sant Martí i Sant Vicenç Ferrer, el culte a les relíquies i les interaccions que es produeixen amb el fet artístic o el reaprofitament d’objectes islàmics en contextos cristians. En els darrers anys s’ha endinsat en la història del col·leccionisme a Catalunya.

Ha publicat en diferents revistes especialitzades com Journal of Glass StudiesLocus AmoenusBoletín del Museo e Instituto Camón AznarActa MediaevaliaQuaderns del Museu Episcopal de VicLambard. Estudis d’Art MedievalButlletí de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant JordiUrtx. Revista Cultural de l’Urgell o Miscel·lània Cerverina i ha impartit conferències en diversos congressos nacionals i internacionals celebrats a Chambéry, Florència, Palma, Màlaga, Granada, Lleó, Barcelona, Sitges, Tàrrega i Lleida.

Però d’aquest llarg currículum l’Albert Velasco ha sortit a la palestra per l’afer Sixena. Un conflicte que va més enllà de l’art.

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad