Xavier Bosch va néixer a Barcelona el 1967. Periodista i escriptor. Com a periodista ha treballat a ràdio, televisió i premsa.

Ràdio. Va ser creador i realitzador, conjuntament amb Antoni Bassas, de l’espai humorístic de Catalunya Ràdio Alguna pregunta més? de 1994 a 1997, pel qual va rebre un premi Ondas. L’any 2000 fitxa per RAC 1, on serà cap de programes, i presentarà el programa esportiu Cafè Baviera i les retransmissions dels partits del Barça a El Barça juga a Rac1. El 2004, passa a dirigir i presentar el magazín matinal El món a RAC 1, en la seva tercera temporada. A l’abril del 2007 El món a RAC 1 rep el Premi Ràdio Associació de Catalunya, en la categoria de Millor Programa de Ràdio. Actualment col·labora en un divertit duel amb Carme Lluveras al programa matinal de cap de setmana de Catalunya Ràdio, El suplement.

Televisió. Durant la temporada 93–94 fou director del programa Un tomb per la vida, de TV3 on un personatge conegut reflexionava amb Joaquim Maria Puyal sobre els seus records biogràfics i temes que haguessin tingut per ell una especial significació. El 1999 va ser el guionista i director del programa dedicat al centenari del Barça Aquest any, cent! de TV3, al costat dels periodistes Antoni Bassas i Eduard Boet. Des del 2009 fins al 2013 va presentar i dirigir el programa Àgora, de TV3. També va ser el creador del format audiovisual d’èxit El gran dictat.

Premsa. Entre 1991 i 1992 va ser corresponsal de La Vanguardia a Estrasburg i agregat de premsa del Consell d’Europa. A partir de 1996 fins a 2001 va ser articulista del diari Avui i des del 2000 va realitzar la contraportada dels dimecres del diari El Mundo Deportivo. A La Vanguardia, a més, va cobrir la Copa del Món de Futbol de 2002, jugada a Corea del Sud i el Japó. Des del 5 de novembre de 2007 fins a finals de novembre de 2008 dirigí el diari Avui, en substitució de Vicent Sanchis. El 2010 fou un dels impulsors del diari Ara, forma part del seu Consell Editorial i hi publica una columna cada divendres.

Literatura. Autor de les novel·les Se sabrà tot (Premi Sant Jordi 2009 i llibre més venut del 2010), Homes d’honor (2012) i Eufòria (2014), trilogia de gran èxit on descobrim les aventures del periodista Dani Santana. Anteriorment, havia publicat els reculls de contes Jo, el simolses (1992) i Vicis domèstics (1998), i la novel·la breu La màgia dels reis (1994). L’any 2015 guanya el premi Ramon Llull amb la novel·la Algú com tu i en aquests moments, a punt de sortir, acaba de publicar Nosaltres dos.

Xavier Bosch publica un blog després de cada partit del Barça que porta el nom de Cafè Baviera.

Al #trinxat de #Reus podem parlar de periodisme, del moment polític actual, de literatura, i fins i tot si algú s’atreveix sempre li podem treure algun tema relacionat amb el Barça, una de les seves grans passions.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad