El proper dijous 16 d’abril a Reus tenim el capítol S5E21 del #trinxat amb David Balsells (Lleida 1947)

David Balsells és historiador i crític de fotografia. Fou soci fundador de la Galeria Forvm de Tarragona especialitzada en fotografia contemporània internacional, del 1985 al 1987 fou conservador de fotografia al Departament de Fotografia de la Fundació Joan Miró de Barcelona, del 1996 fins al 2012 fou conversador en cap del departament de fotografia del Museu Nacional d’Art de Catalunya, va ser director de la Primavera Fotogràfica durant 20 anys. Des del gener de 2015 és acadèmic numerari de l’Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i actualment és el vicepresident de la Fundació Forvm per a la Fotografia i director del Festival Internacional de Fotografia SCAN. El 2002 el Ministeri de Cultura francès li atorga el nomenament de Chevalier de L’Ordre des Arts et des Lettres, El 2011 la Generalitat de Catalunya li atorga el Premi Nacional de Cultura de Patrimoni Cultural.

David Balsells és el gran impulsor de la fotografia catalana contemporània, ha treballat amb fermesa perquè la fotografia surti dels arxius i tingui una presència destacada en els museus. Gràcies a ell la fotografia catalana ha adquirit valor patrimonial, se n’ha reconegut el sentit com a document històric, com a base documental per a la ciència i com a expressió artística.

En el #Trinxat d’aquest dijous 16 d’abril, David Balsells ens parlarà dels dos temes en que he treballat extensament, de la constitució d’un patrimoni fotogràfic a Catalunya  a través dels Museus i Fundacions, i del suport a la fotografia emergent des de plataformes com ara la Primavera Fotogràfica i SCAN Tarragona.


Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad