El COPATE (Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre) sorgeix de la fusió de cinc consorcis preexistents a les Terres de l’Ebre. El Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE) és un consorci constituït l’any 1992 per resoldre la problemàtica del mosquit al Delta de l’Ebre, i que ha anat evolucionant fins a convertir-se en l’instrument tècnic des d’on s’han harmonitzat les actuacions en salubritat, control de la mosca negra, gestió dels residus i aigües residuals, eficiència energètica i la gestió de determinats aspectes del paisatge i de l’entorn natural d’aquestes comarques.

Des del COPATE s’ha impulsat la comarcalització de diferents serveis ambientals com ara la gestió dels residus, el sanejament de les aigües residuals i la gestió forestal en boscos de titularitat municipal. També s’han impulsat projectes com els PECT EbreBioesfera (2014-2021), PECT EbreBioterritori (2017-2022) i LIFE CLINOMICS (2016-2019).

Josep Aragonès també ha participat en la creació de l’Agència d’Energia de les Terres de l’Ebre, així com en la redacció del Catàleg de Paisatge i la candidatura per declarar les Terres de l’Ebre reserva de la biosfera de la UNESCO.

Al Trinxat parlarem d’aquesta terra tan propera i llunyana com son les Terres de l’Ebre. Parlarem de sostenibilitat i parlarem també d’adaptació al Canvi Climàtic.

Com de costum ens trobarem al Restaurant Ferran Cerro de Reus, el dijous 17 de març, a les 20:30.

, ,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad