#trinxat 207 Jordi Salas-Salvadó

El Dr. Jordi Salas-Salvadó, nascut a Reus el 1958 és un dels investigadors més destacats de la URV, centrat en els camps de la nutrició i l’obesitat .

Llicenciat en medicina i cirurgia el 1982, i doctorat el 1985 per la Universitat de Barcelona. És catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la URV.

És Director del Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC).

Membre de la Xarxa d’Experts de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, entitat depenent de la Generalitat de Catalunya, que té un paper important en avaluar els riscos alimentaris; proporciona científics en aquest àmbit, defineix les àrees dels treballs d’investigació i coordina la tasca dels grups d’experts que fan activitats d’avaluació de riscos

Actualment també és director de la Càtedra World Forum for Nutrition Research on Tree Nuts and Dried Fruit (WFNR), té com a missió el foment de la transferència de coneixement i la innovació dels fruits secs i la fruita deshidratada a través de la recerca en relació a la salut, la nutrició i la promoció del seu comerç i consum.

També ocupa el càrrec de cap clínic de nutrició de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Jordi Salas-Salvadó ha publicat més de 325 articles en revistes nacionals i internacionals, essent les seves publicacions citades en més de 7.000 articles científics. Ha editat 9 llibres i ha participat com a coautor en la redacció de 47 més. Ha presentat més de 250 comunicacions i ha estat ponent en congressos o simpòsiums nacionals i internacionals.

Ha estat guardonat amb diversos premis, entre els quals destaquen el premi Alexandre Frías i Roig sobre nutrició infantil, el Premi Joves Excel·lents de Catalunya d’innovació mèdica, el premi Instituto Danone a la trajectòria científica (2011), el premi Aula Mèdica/SENPE a la trajectòria científica, atorgat per la Sociedad Española de Nutrición Parenteral y Enteral, i el premi Josep Trueta de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2012). El Govern de la Generalitat de Catalunya li atorgà el Premi Narcís Monturiol l’any 2020.

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad