Pamies2013_BW-450x600El proper 18 de setembre tenim el capítol S5E02 del #trinxat en la seva versió reusenca amb Joan Arnau Pàmies (Reus 1988).

En Joan Arnau és compositor, improvisador i pianista, format a Reus, Vila-Seca i Barcelona. El 2007 marxa a Massachusetts a estudiar composició amb John Heiss i Stratis Minakakis al New England Conservatory of Music. Des del 2011 resideix a Chicago on està realitzant el doctorat a la Northwestern University.

L’obra d’en Joan Arnau explora els mecanismes que neixen de les relacions entre text i notació, el procés d’interpretació i el so resultant, basant-se en la idea essencial de que composició i interpretació son activitats categòricament diferents. Les seves investigacions més recents s’enfoquen cap el desenvolupament i perfeccionament d’un tipus de notació no convencional, de cara a obrir noves possibilitats interpretatives. ​

El novembre de 2013, va ser un dels compositors escollits per a mostrar la nova creació catalana al Festival de Música Contemporània d’Huddersfield, amb el suport de l’Institut Ramon Llull. L’abril de 2014, va ser compositor resident del MATA Festival de Nova York.

Es cofundador del col·lectiu Miiryn, amb el qual ha organitzat diversos esdeveniments artístics a Boston, Montreal, Nova York i Barcelona, i és autor de Noise-Interstate(s): toward a subtextual formalization, un assaig publicat en el context del llibre Noise In And As Music, publicat per la Universitat de Huddersfield al Regne Unit. També ha dictat conferències sobre la seva obra a les universitats de Columbia, Goldsmiths, Londres i Huddersfield.

Amb en Joan Arnau parlarem sobre diversos tipus i funcions de la música, de societats contemporànies en relació amb la cultura i les arts i sobre “què vol dir ser compositor avui?”.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad