FOMO, infoxicació, procrastinació, postureig, polarització… Conceptes associats a les noves tecnologies, ginys i realitats, tant virtuals com reals, que poden desencadenar problemes no sols individuals, sinó fins i tot col·lectius.

Hi ha múltiples models de negocis i una indústria sencera que en treu benefici, i que n’explota tot allò que tenen de positiu, com el que no n’és tant.

Ara comencem a ser conscients de quina és la quantitat de continguts que podem generar i exposar a cada minut, a cada segon, i com aquests poden ser consumits instantàniament amb impaciència, o com poden esdevenir generaradors de satisfacció o insatisfacció, o com poden provocar inseguretat.

Liliana Arroyo Moliner, Dra. en Sociologia i especialista en Innovació Social Digital. Actualment, és responsable d’Innovació a l’àrea DST (Digital Society Technologies, Fundació i2cat) i investigadora de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE.

Ha participat com a membre de l’equip investigador en diversos projectes de diferents àrees de la sociologia, amb l’objectiu comú de comprendre fenòmens socials i canvis importants en l’esfera col·lectiva.

Actualment, investiga quin impacte social tenen les eines digitals en la manera de fer, de sentir i de relacionar-nos. Escriu en els diaris Ara i El Periódico, entre d’altres, i ha participat en programes de RAC1 i TV3. En el seu primer assaig s’endinsa en l’experiència digital dels joves (Tu no ets la teva selfie. 9 secrets digitals que tothom viu i ningú explica (Pagès Editors, 2020). Participa regularment en espais no acadèmics per a la transferència del coneixement.

Podeu trobar el seu llibre publicat aquí. I veure la seva xerrada al @TEDxTarragona.

Com de costum ens trobarem al Restaurant Ferran Cerro de Reus, el proper dijous 19 de maig, a les 20:30.

 

 

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad