El proper 19 de febrer tenim el capítol S5E16 del #trinxat en la versió reusenca amb Ferran Sáez (La Granja d’Escarp, 1964).

En Ferran Sáez és un escriptor i professor universitari, especialista en Montaigne, sobre qui va fer la tesi doctoral. En l’actualitat és el director del CETC – Centre d’Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat.

És doctor en Filosofia per la UB i professor titular a la URL. Ha estat director de l’Institut d’Estudis Polítics Blanquerna i coordinador del programa de doctorat Política, media, societat de la URL i professor del programa de doctorat IN3 de la UOC. Entre el 1999 i el 2005 es va ocupar de temes relacionats amb la recerca al CETC, i va formar part del consell de redacció de la revista Idees, que actualment dirigeix.

Col·labora regularment als diaris AraLa Vanguardia, El Singular Digital, Catalunya Oberta, al setmanari El Temps, a Catalunya Ràdio, a Barcelona Televisió i a altres mitjans de comunicació, i pertany al consell assessor de revistes de pensament com Transversal o Via.

L’obra assagística de Ferran Sáez ha rebut premis com el Joan Fuster o el Josep Vallverdú. La seva principal línia de recerca acadèmica és la correlació entre democràcia i comunicació. És coordinador del GRECOM (Grup de Recerca en Comunicació, Opinió Pública i Memòria) de la URL.

El tema que ens planteja en Ferran és parlar dels problemes que no s’aborden perquè fan molta nosa i dels que es sobredimensionen perquè mediàticament són empaquetables. Per incitar el debat ens proposa la següent pregunta “La funció de l’intel·lectual és avui adular les masses?”.

 

 

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad