#trinxat+9

Divendres, 2 de febrer, al restaurant Els Jardins de la Mercè de Girona, rebrem la dramaturga Cristina Clemente. Ella mateixa ens explica qui és i què fa. Llegiu, llegiu!

Hola, soc la Cristina Clemente i em dedico a inventar històries. Les històries que jo m’invento no són per fer novel·les o contes, són històries que després seran representades en teatres o bé a la televisió.

He escrit obres de teatre com “Consell familiar”, que és la història d’una família, un pare, una mare i dos fills que tot ho decideixen votant. També vaig escriure una història que passava en un programa de ràdio. I una altra que es diu “Volem anar al Tibidabo” i que explica la  història de dues noies que s’assabenten que la seva mare està malalta d’alzheimer i la cuiden molt i li amaguen al pare que està malalta, perquè el pare no es preocupi. I també vaig escriure una obra que es diu “Ventura” i que en lloc de representar-la en un teatre, la representen en una casa.

També treballo escrivint sèries de televisió. Vaig escriure “El cor de la ciutat”, “La Riera”, i ara estic treballant a “Com si fos ahir”. La feina de la tele és diferent perquè la fem entre molta gent, però també és molt divertit treballar-hi i inventar-se els diàlegs que diuen els personatges.

També vaig escriure, amb uns altres guionistes, la pel·lícula “EVA”, on la protagonista és una nena que és un robot. Per aquesta pel·lícula em van nominar a un premi Goya, que són uns premis força importants del cinema. No vaig guanyar, però m’ho vaig passar molt bé amb l’experiència.

I a banda de tot això, també dono classes a l’ESCAC, que és l’escola de cinema, per ensenyar la feina que faig als nois i noies que comencen.

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad