Toni Orensanz va nèixer a Falset el 1970. Periodista i escriptor.

En l’àmbit del periodisme ha col·laborat amb diferents mitjans com TV3, LA Vanguardia, El Mundo, La Veu de l’Ebre o Descobrir Catalunya.

Com a Escriptor ha escrit nombrosos llibres, entre els quals El Nazi de Siurana, Bieldelberg, club cabaret, Jo no sóc de Barcelona, Ebro, el río y la vida,  El falsari o  L’estiu de l’amor.

En aquest àmbit, va dur a terme un important treball d’investigació  sobre la Brigada de la Mort, un grup anarquista responsable d’afusellaments a diferents municipis del Priorat, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Baix Camp i també a l’Aragó durant els primers mesos de la Guerra, L’ Òmnibus de la Mort: parada Falset.

Aquest any ha publicat El nazi de Siurana, treball d’investigació sobre el nazi belga Jan Buyse que s’instal·là a Siurana i ha impulsat i dirigit juntament amb els realitzadors Ramon Masip i Manel Vinuesa el documental Les set vides d’Eduard Toda.

Aquest any, coincidint amb el vuitantè aniversari de l’inici de la Guerra Civil volem dedicar més d’un #trinxat al record d’aquest esdeveniment clau de la nostra història.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad