FredericXimenoJa estem en velocitat de creuer, així que ja podem anunciar que el #trinxat del 20 d’octubre d’abril torna de nou al Círcol a les 20:30 del vespre.

Aquest cop el convidat especial és en Frederic Ximeno. Actualment en Frederic és el Director de Desenvolupament de Negoci en l’Estudi Ramon Folch. La seva tasca professional s’ha centrat en la planificació ambiental, climàtica, territorial i urbanística, en la definició d’estratègies de desenvolupament local, regional i nacional des de la perspectiva de sostenibilitat. De l’any 2006 al 2011, havia treballat de Director General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Amb en Frederic parlarem d’economia verda, que és un tema sobre el que reflexiona des de fa força temps. Així, segons les seves pròpies paraules “… dissenyar polítiques públiques, donar suport a la reconversió “verda” de sectors tradicionals (mobilitat elèctrica, renovables, ecoturisme, producció agrària ecològica…) i crear nous nínxols competitius per absorbir ma d’obra (biodiversitat, qualitat de l’aire, canvi climàtic…) és fonamental …/… alguns d’aquests àmbits ja serien competitius ara perquè permetrien estalvis energètics i de recursos fonamentals per a la fase d‘“austeritat” que ens imposen els mercat. Altrament, les polítiques de suport a les empreses, a la innovació… haurien d’anar per aquí. Això no és gens avanguardista, perquè els europeus del nord ja fa anys que hi treballen (des de l’esfera pública i la privada)…”. La pregunta que ja li llancem des d’aquí és… “aconseguirem que qualli a Catalunya?

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad