Barcelona. Entrevist

El proper 20 de novembre tenim el capítol S5E08 del #trinxat en la versió de Reus amb Amadeu Ferré i Mas (Vilafranca del Penedès).

Ferré és un professional de llarga trajectòria que ha treballat en espais com el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya o el Teatre Lliure, amb companyies teatrals del renom de Dagoll Dagom, Vol Ras o Toni Albà, amb directors com Josep M. Flotats, Mario Gas, Lindsay Kemp, Adolfo Marsillach, Josep M. Pou, Calixto Bieito i Frederic Roda, amb el ballarí Rafael Amargo. L’any 2001 va crear Clap Realitzacions.

També ha treballat per programes de televisió com ‘Força Barça’ d’Alfons Arús o ‘Crónicas marcianas’ , amb empreses com Levi’s, KAS, Maggi, Port Aventura o Volkswagen, i amb institucions com el Museu de la Ciència de Barcelona i la Fundació Joan Miró, alhora que ha estat el realitzador de la mascota del personatge Gerónimo Stilton per a les empreses Planeta i Edizioni Piemme.

La formació artística d’Amadeu Ferré es va desenvolupar a l’Escola Massana de Barcelona, durant els anys seixanta del segle XX, on va estudiar dibuix, joieria, ceràmica i escultura. Posteriorment, es dedicà al treball amb el fang i el foc al mateix temps que anava aprofundint en el coneixement de diferents tècniques que li permetessin expressar-se plàsticament. D’aquesta manera va anar descobrint que era en el món de l’espectacle on podia projectar tota la seva capacitat creativa.

Els seus coneixements i la seva continuada formació en la cultura i la mitologia clàssica, així com del món operístic i teatral, unit a la seva capacitat de creació i de realització, han fet d’Amadeu Ferré un professional de diferents disciplines que aplicades al món de l’espectacle donen excel·lents resultats. Des de l’any 1983 ha treballat en el camp de l’espectacle, sigui com a docent o com a creador, dissenyador i realitzador de les seves obres i dels dissenys d’altri. Alhora diverses escoles han confiat en els seus coneixements perquè impartís cursos de formació sobre disseny i realització de vestuaris, màscares i elements escènics.

En l’àmbit de la imatgeria festiva ha dissenyat i realitzat elements festius com la Fil·loxera i les Fil·loxeretes de Sant Sadurní d’Anoia, la indumentària del ball de diables de Vilafranca del Penedès, la indumentària de la colla del Basilisc de la ciutat de Mataró, o en la darrera Festa Major de Sant Fèlix els vestits dels Gegants de Vilafranca del Penedès. Ferré ha participat també com a creador d’indumentàries en la Passió de Cervera, en diverses representacions de Pastorets a Sant Julià de Lòria (Andorra) i a Granollers, en muntatges de l’Esbart Dansaire de Rubí, i en la renovació de les cavalcades dels Reis Mags de l’Orient de Barcelona, Lleida i Vilafranca del Penedès.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad