Xavier Martinez CelorrioEl proper 20 de març tenim el capítol S4E13 del #trinxat amb Xavier Martínez Celorrio (Barcelona, 1965),  sociòleg i professor.

En Xavier és doctor en Sociologia i Professor de Sociologia de l’Educació al Departament de Teoria Sociològica de la UB i investigador del Grup de Creativitat, Innovació i Transformació Urbana-CRIT. Abans de ser professor va treballar a la Fundació Centre d’Iniciatives i Recerques Europees a la Mediterrània – CIREM i ha col·laborat o col·labora amb la fundació Bofill, la fundació CatDem, la fundació Ernest Lluch o la fundación Encuentro.

Els camps de recerca i docència principals d’en Xavier és en temes de sociologia de l’educació, l’era creativa, la desigualtat i mobilitat social i les polítiques de benestar. És autor i coautor de diferents informes d’investigació nacional i europeus. Entre les seves obres podem destacar Educació i mobilitat social a Catalunya i Crisi, trajectòries socials i educació; articles España pierde Cataluña como dijo Unamuno i apunts en blogs La igualtat catalana d’oportunitats a preservar i potenciar i Estat propi, crisi i política social.

És articulista d’anàlisi per qüestions socials a El Periódico de Catalunya i segons ell mateix reconeix “…  m’agraden el post-rock, l’honestedat  i les llars de foc. D’esquerra però sense partit. La Issona Passola ja m’ha gravat per ‘L’Endemà’…”.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad