JorgeWagensbergDesprés d’aquesta pausa estival que ens ha servit per agafar forces, enjeguem de nou el 
#trinxat amb força. 

El proper 20 de setembre comencem temporada amb en Jorge Wagensberg.

En Jorge Wagensberg és doctor en física i professor de Teoria dels processos irreversibles a la Universitat de Barcelona. També és fundador de l’European Museum Academy. Autor de dinou llibres de divulgació científica i de treballs d’investigació sobre i escriptor de llibres sobre termodinàmica, matemàtiques, biofísica, microbiologia, museologia científica i filosofia de la ciència. És el fundador i editor de la col·lecció de llibres Metatemas de l’Editorial Tusquets. El seu darrer llibre “Mas árboles que ramas” escrit en forma de 1116 aforismes ens planteja el següent escenari “Cambiar de respuesta es evolución, cambiar de pregunta es revolución.

L’any 1991 es fa càrrec de la direcció del Museu de la Ciència de Barcelona, orientant-lo cap a un nou concepte que donaria lloc al CosmoCaixa, del qual en fou el seu director fins a l’any 2005.  El 2006 CosmoCaixa Barcelona va rebre el European Museum of the Year Award, com el millor museu d’Europa. Actualment és el director científic de la Fundació “la Caixa”.

Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica el 2005 per la concepció del Museu de la Ciència “Cosmocaixa” i Creu de Sant Jordi el 2007.

D’en Jorge Wagensberg es diu “que es únic provocant la sorpresa i mobilitzant cap a la reflexió”. Segur que no ens quedarem indiferents…

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad