RobertoOlivanEl proper 21 de març tenim el capítol S3E07 del #trinxat amb en Roberto Olivan.

En Roberto va néixer a Tortosa i va estudiar a l’Institut del Teatre de Barcelona i a P.A.R.T.S. de la coreògrafa Anne Teresa de Keersmaeker (Rosas) amb qui va recórrer tot el món abans de convertir-se en el coreògraf resident al teatre HET NET de Bruixes, on va crear la seva primera coreografia de llarga durada, el guardonat Natural Strange Days.

Per en Roberto la dansa és una nova forma de bellesa emocional. Destaca de la seva singular visió de la dança i la necessitat d’establir un diàleg amb altres disciplines artístiques. El seu treball ha estat molt variat, creant coreografies per a companyies de dansa, cors, cinema i la dansa circ.

Amb ENCLAVE, la seva companyia de dansa, ha tingut molts èxits i reconeixements en les seves produccions Homeland, A place to bury strangers, Mermaid’s call i De farra. En Roberto ha treballat amb, entre altres, Robert Wilson, Anne Teresa de Keersmaeker, Josse de Pauw i Tom Jansen i ha creat peces per la Universitat Nacional Coreana de les Arts de Seül, l’Ensemble Walpurgis, Companyia de Dansa Vertigo a Israel, Islàndia Companyia de Dansa, Centre Coreogràfic Galego i l’ESAC (Ecole Superiore des Arts du Cirque, Bèlgica), entre molts altres.

En Roberto és un artista resident al Mercat de les Flors i és el Director Artístic del Festival Deltebre Dansa des de 2004. Aquest festival es celebra cada mes de juliol des d’aquest any i reuneix a participants de tot el món.

Aquí teniu un vídeo emès al programa Nydia de TV3 pel seu espectacle Homeland.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad