Tània Verge té els seus orígens a la ciutat de Reus. Actualment viu a Barcelona i és professora agregada al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF i Delegada del Rector per a les Polítiques d’Igualtat de Gènere. Va obtenir el seu doctorat per la Universidad Complutense (Madrid) el 2005, amb la tesi doctoral Partidos y representación política: Las dimensiones del cambio en los partidos políticos españoles.

El curs 2006-2007 va ser Visiting Research Fellow a la University of Sussex. Ha treballat com a analista sènior al Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya en el període 2007-2010.

Les àrees de recerca principals de la Tània són la representació política, el gènere i la política i els partits polítics. De fet, aquestes àrees de recerca sovint se solapen. Per exemple, en la seva recerca explora com els processos de selecció de candidatures, l’adopció i la implementació de quotes, i la prevalença d’institucions informals esbiaixades al gènere dificulten la participació de les dones a l’interior dels partits. També analitza la interacció entre els sistemes mutinivell i l’organització dels partits així com les relacions partits polítics-grups d’interès.

Va ser l’organitzadora local de la 3rd European Conference on Politics and Gender, organitzada per l’ECPR Standing Group on Politics and Gender, que va aplegar més de 500 participants d’arreu del món.

En aquest enllaç podreu trobar algunes de les seves publicacions i en aquest altre, algun dels seus projectes de recerca.

És una de les impulsores de la campanya #onsónlesdones on es denuncia la sobrerrepresentació dels homes en els diferents mitjans de comunicació (opinadors/es, tertulians/es, etc.) i on reivindiquen espais d’opinió més igualitaris.

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad