El pròxim dijous dia 23, us convidem al #trinxat amb en Jordi Duch Gavaldà.

Els algoritmes són programes que processen dades per prendre decisions que en alguns casos estan relacionats amb aspectes clau de la nostra vida diària, des de les recomanacions a xarxes socials fins a l’aprovació de crèdits bancaris. Aquests sistemes poden millorar l’eficiència de processos i personalitzar experiències, però també plantegen reptes ètics, com la privacitat i el biaix. Parlarem de com funcionen els algorismes, quines són les seves limitacions pel que fa a disseny i de funcionament, i de gestionar millor el seu impacte en la nostra societat.

En Jordi Duch va estudiar Enginyeria Informàtica a la Universitat Rovira Virgili, on va obtenir la seva llicenciatura, i a la Universidad de Murcia, on va obtenir el seu màster. Va aconseguir el seu doctorat amb honors al Departament de Física de la Universitat de Barcelona, i va fer una estada postdoctoral de dos anys al Departament d’Enginyeria Química i Biològica de la Northwestern University.

#trinxat 220 – Jordi Duch

Jordi Duch Gavaldà és professor agregat i investigador de la Universitat Rovira i Virgili (URV)1. És el director del departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. La seva recerca se centra en tres àrees:

  • l’anàlisi de les propietats dinàmiques i topològiques dels sistemes complexos.

  • l’ús de les eines de càlcul i anàlisi de dades per estudiar fenòmens socials.

  • l’estudi de problemes particulars de la informàtica utilitzant un enfocament basat en dades.

La seva recerca és molt interdisciplinària, implicant col·laboracions amb científics d’economia, educació, medicina o sociologia. Actualment, té més de 7000 citacions, amb articles publicats en revistes d’alt impacte (Science Advances, PNAS) que han estat coberts per revistes, blogs i diaris de tot el món.

Us esperem al Restaurant Ferran Cerro

el pròxim 23 de maig a les 20:30h.


Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad