Francesc Díaz González, és Graduat en Física per la Universitat de Barcelona i catedràtic de Física Aplicada a la URV. Actualment és vicerector de Recerca i Planificació Científica.

La seva formació postdoctoral va tenir lloc a la Universitat de Toronto i va fer repetides estades de recerca en institucions com la Universitat d’Utrecht i l’Institut Max Born de Berlín.

Ha publicat més de 500 articles peer reviewed, sis llibres i sis patents registrades i transferides. Francesc Díaz també és autor de més de setanta capítols de llibres. Ha dedicat la seva recerca a camps com la obtenció i la nanoestructuració de materials fotònics cristal·lins, l’espectroscòpia i l’emissió làser de diferents matrius d’estat sòlid amb ions de terres rares. Ha estat investigador principal de més de 80 projectes d’R+D+I finançats per institucions públiques (cinc per la Unió Europea) i també ha liderat més de quaranta contractes finançats per empreses privades. Els seus treballs han estat citats per altres investigadors més de 11.500 vegades i el seu índex H és 50.

Ha obtingut diferents reconeixements acadèmics: Premi ICREA Acadèmia (2010), Premi d’Excel·lència Docent URV (2010), Premi Professor Distingit URV (2006) i Premi Vicens Vives (2004).

Actualment, el Dr. Díaz, des de la seva posició de vicerector de recerca  de la URV està impulsant i dirigint el projecte de VALL DE L’HIDROGEN DE CATALUNYA, el qual parteix dels treballs previs de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, nascuda l’octubre del 2020 amb l’objectiu fundacional d’aglutinar tots els agents que integren la cadena de valor de l’hidrogen verd i impulsar el coneixement, la producció i la implementació d’aquest vector energètic. Construint l’ecosistema de l’hidrogen renovable català.

Per què La Vall de l’Hidrogen a la Catalunya Sud? Això i moltes altres preguntes al #trinxat.

 

#TRINXAT. PRESA 198. DIJOUS 23 DE SETEMBRE  DE 2021. 20h30’

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad