El fotògraf Samuel Aranda (1979) ha passat els darrers 15 anys documentant conflictes, migracions i temes socials a tot el món. Ha treballat per The New York Times a l’Orient Mitjà i Àfrica i també ha realitzat tasques a Pakistan, Líban, Egipte, Iemen, Colòmbia, Xina, Transnistria i altres llocs per National Geographic, Sunday Times Magazine, Stern, Le Monde i El Pais Semanal.

 

Les seves imatges de la crisi espanyola, publicades al New York Times, van desencadenar debats polítics a Espanya i van cridar l’atenció internacional sobre la realitat i la gravetat dels impactes del col·lapse econòmic a la classe treballadora espanyola.

 

El 2012, va ser guardonat amb el World Press Photo of the Year per una imatge presa durant l’aixecament iemenita.  El mateix any, la seva ciutat natal de Santa Coloma de Gramanet, Barcelona, ​​li va atorgar el Premi Ciutat. El 2006, la seva fotografia  de immigrants africans que intentaven arribar a Europa va ser guardonada amb el Premi Nacional de Fotografia Nacional d’ANIGP-TV. El 2015, va ser guardonat amb el premi Nikon Photography per la seva cobertura de la crisi d’Ebola, i el 2016 va rebre el premi per la tasca sobre la crisi dels refugiats.

El 2016 va obtenir el premi Ortega y Gasset pel seu treball sobre la crisi dels refugiats.

 

Les seves fotografies han estat exhibides a la Fundació Telefònica (Xile), la Fundació Caixa (Brasil), el CCCB (Barcelona), La Virreina (Barcelona), Visa Pour L’Image (Perpinyà), la Galeria Silk Road (Teheran) i els Instituts Cervantes a Nova York i Tunis.

 

Actualment el Palau Robert i DKV presenten l’exposició “Creadors de consciència. 40 fotoperiodistes compromesos”, que vol retre homenatge a professionals de la càmera de l’Estat espanyol que arrisquen la seva vida en conflictes bèl·lics, desastres naturals o règims autàrquics, on es poder veure algunes de les seves imatge i té una exposició pròpia a Palafrugell fins el 14 de octubre

 

Viu a Crespia, Catalunya rural i és membre de Panos Pictures.

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad