2013-04-30 20.10.53

El proper 3 d’octubre tenim el capítol S4E03 del #trinxat amb Pere-Joan Cardona, doctor en Medicina i especialista en microbiologia.

En Pere-Joan neix a Manresa el 1967 i actualment és el cap de la Unitat de Tuberculosi Experimental a l’Institut Germans Trias i Pujol. Ha dedicat els seus últims 15 anys a l’estudi d’una malaltia que semblava eradicada: la tuberculosi, estudi immers en un context científic reduït, anquilosat i poc procliu a aventures intel·lectuals.

Definit pels seus col·legues científics com a “maverick” o  “out of de box”, ha trencat esquemes en intentar explicar els mecanismes de desenvolupament de la malaltia d’una manera poc habitual. Essencialment tenint en compte conceptes temporo-espaials, i interpretant dades en models experimentals utilitzant models de simulació virtual.

Igualment ha estat pioner en el món “start-up” a Catalunya, iniciant el desenvolupament de la vacuna RUTI fa 13 anys, i ara començant una nova aventura: provant de prevenir la tuberculosi amb un probiòtic.

Està profundament convençut que el futur de la Catalunya independent el garantirem a través de la transferència tecnològica: “Catalonia, a new start-up nation.

Amb en Pere Joan parlarem de “Emprenedor tecnològic: de la tuberculosi al món rural. Vacunes, probiòtics i malta”.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad