Josep-Enric-Llebot

El proper 3 d’abril tenim el capítol S4E14 del #trinxat amb Josep Enric Llebot (Barcelona, 1953), físic i polític.

En Josep Enric és doctor en Física i actual Secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat. Amb aquest càrrec és responsable de la Direcció general de Qualitat Ambiental, de la Direcció general de Polítiques Ambientals, de l’Agència Catalana de l’Aigua, de l’Agència de Residus de Catalunya i del Servei Meteorològic de Catalunya.

Ha estat degà de la Facultat de Ciències de la UAB i de la UdG. És catedràtic de Física de matèria condensada i ha estat vicerector de Política Econòmica i d’Organització. Es va llicenciar en Ciències Físiques el 1975 i va obtenir el doctorat per la UAB el 1981. Ha treballat en termodinàmica de processos irreversibles, radiació solar i teledetecció i, més recentment, en models climàtics de baixa resolució i la seva formulació termodinàmica.

Ha estat guardonat amb el premi de la Fundació Enciclopèdia Catalana a la Recerca Científica i amb el Premi Prat de la Riba del Institut d’Estudis Catalans. També ha estat el promotor dels estudis de ciències ambientals a Catalunya i a Espanya.

Ha publicat més de vuitanta publicacions científiques. i una vintena de llibres, entre els quals destaca El temps és boig?.

Amb en Josep Enric parlarem de El canvi climàtic: el cavall de Troia de la sostenibilitat.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad