Genís Sinca (Manresa, 1970) és llicenciat en Ciències de la Informació a la UAB. En la seva trajectòria oficial ha estat crític literari, articulista en diversos mitjans com La Vanguardia, El País i l’Avui; corresponsal a l’estranger; ha buscat catalans pel món a l’Afers Exteriors amb en Miquel Calçada; ha treballat com executiu de comptes en agències de publicitat per, finalment, aandonar-ho tot i dedicar-se en exclusiva al periodisme d’investigació com vehicle per esdevenir novel·lista. Si afegim el curriculum oficiós dir que ha treballat de model publicitari, de comercial i professor de llengues estrangeres.

Segons en Genís, el fet d’haver col·laborat en cercar catalans per tot el món li va permetre descobrir una varietat de personatges amb històries molt destacables i amb alt interès. Aquest descobriment, juntament amb les biografies de nissagues de metges, el porten a desenvolupar la secció “Honorables catalans” actualment en antena al Via Lliure de rac1 junt amb en Xavier Bundó. Precissament aquest tema serà el contingut principal del #trinxat.

Fa poques setmanes en Genís ha publicat “Malparits”, on novel·la una història d’abusos intrafamiliars basada en fets reals. La seva novel·la anterior “Una família exemplar” va ser mereixedora del premi Josep Pla el 2013. En el camp de la biografia, destacar que en Genís és el biògraf oficial d’en Paco Candel “La providència es diu Paco”, ha escrit la biografia no autorizada d’Heribert Barrera “L’últim republicà”, el retrat de 15 metges catalans “Vida secreta dels nostres metges”. Pel llibre “Aquells homes amb barba, biografia del farmacèutic manresà Josep Esteve i Seguí (1874-1927)” en Genís és nomenat Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, que per primera vegada es concedeix a un escriptor.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad