Martí Gironell i Gamero (Besalú, 1971) és un periodista i novel·lista català. Al seu poble va tenir la primera oportunitat per fer ràdio, amb només 14 anys. La seva trajectòria acabava de començar. Ràdio Olot, RAC 105 i Catalunya Ràdio van ser les estacions següents, en paral·lel, amb les seves col·laboracions al Diari de Girona, El Periódico de Catalunya i Marie Claire. A partir del 2001, amb el seu pas a TV3, Martí Gironell es converteix en una cara coneguda. S’hi a estar cinc anys, i el vam poder veure en diferents programes, tant magazines com informatius. En l’actualitat, col·labora a El Punt Avui, El Mundo, El Món i Sàpiens.

Com a escriptor, ha cultivat la novel·la i ha recollit guardons, com el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2018 per la novel·la La força d’un destí. Aquesta novel·la s’inspira en la vida de Ceferino Carrión, un càntabre que durant el franquisme va decidir emigrar cap als Estats Units, on va triomfar amb el nom de Jean Leon.

És autor de La ciutat dels somriures (Cossetània Edicions, 2005) i de El pont dels jueus (Columna, 2007). L’any 2008 va rebre el premi Nèstor Luján per la novel·la La venjança del bandoler. També és el pare de L’arqueòleg, una novel·la històrica publicada el 2010 que durant la diada de Sant Jordi de l’any següent va ser un dels treballs més venuts. El 2014 publica amb Edicions B El primer heroi, una novel·la ambientada en la prehistòria i protagonitzada per Ynatsé, un habitant d’un poblat situat a l’actual Banyoles.

#trinxat amb Martí Gironell
7 de març de 2019
A les 21:00 h
Restaurant Siloc, Quart – 25 euros
Inscriu-te a www.trinxat.cat/formulari

 

Autor de la fotografia: Harold Abellan

, ,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad