Mar Camacho és la Directora general d’Innovació, recerca i cultura digital del Departament d’Educació. És experta en tecnologia educativa; imparteix formació i elabora materials docents sobre l’ús educatiu de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació). Llicenciada en Filologia Anglesa i Alemanya per la URV, és professora del Departament de Pedagogia des de 2006, any en què va doctorar-se. El curs 2004-2005 es va incorporar com assessora tècnica docent a la Subdirecció General de Formació del Professorat i Innovació Educativa, des d’on va implementar un programa de formació de Llengües i TIC arreu del territori. Aquest programa va donar lloc a la seva tesi doctoral: Teacher training in ICT-based settings: Design and implementation of an on-line instructional model for English language teachers.

És autora de diverses publicacions sobre les TIC en els processos d’ensenyament i aprenentatge, i sobre l’ús en educació del Mobile Learning i les tecnologies emergents com a eines que ajuden a transformar, enriquir i ampliar l’experiència d’aprendre. El 2013 va fer una estada a la UNESCO de París, per contribuir al desenvolupament i implementació del Mobile Learning en institucions educatives d’arreu del món, en especial en iniciatives relacionades amb la formació del professorat. El 2011 va editar la primera publicació en llengua castellana sobre Mobile Learning (Mobile Learning en España, Portugal y América Latina). Des de llavors ha impulsat nombroses iniciatives vinculades a l’ús de les tecnologies mòbils i l’adquisició de competències en projectes de col·laboració entre centres d’educació primària i secundària i la universitat. Ha dirigit tres tesis doctorals i ha estat la investigadora principal d’un projecte d’implementació de tauletes a l’educació impulsat des de l’INTEF (Ministeri d’Educació) entre els anys 2016 i 2018.

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad