Salvador Sunyer
©Marti Artalejo

El proper 9 d’octubre tenim el capítol S5E04 del #trinxat en la seva versió gironina amb Salvador Sunyer.

Salvador Sunyer és l’aclamat director d’un festival, Temporada Alta, que ja té més de 20 anys i que ha esdevingut el nostre festival de teatre de referència en àmbit internacional.

Des de sempre ha estat vinculat a la dinamització cultural gironina. El 1983 fundà Edicions El Pèl, i en fou responsable fins el 1987, any en què fou nomenat director del Centre Cultural la Mercè de Girona, hi va ser fins al 1992. Durant aquest temps fou també membre del plenari del Réseau Européen des Centres Culturels i director de les Sales Municipals d’Exposicions de Girona. El 1992 li van donar el premi ACCA (Associació Catalana de Crítics d’Art) per la millor programació de sala de Catalunya de la temporada 1991-92. L’any 1991 va muntar, conjuntament amb en Josep Domènech i en Quim Masó, l’empresa Bitò Produccions, des de la qual s’ha fet càrrec, entre altres projectes, de la Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya (des de l’any 1996) i del Teatre de Salt (1997-2007).

El Festival Temporada Alta va néixer fa més de 20 anys, el 1992, inicialment com un cicle curt de teatre, però ja amb la clara intenció d’acollir estrenes. El 2001 s’obre a coproduccions. L’any 2000 Salvador Sunyer rep el premi Butaca per la direcció d’aquest festival . El 2001 entra a formar part del consell assessor del Teatre Lliure i, entre els anys 2003 i el 2007, també forma part de l’equip de direcció artística d’aquest teatre.

La presència pública en el festival s’amplia el 2006 amb la signatura d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya, pel qual es reconeix com a Festival d’Arts Escèniques i passa a anomenar-se Festival de Tardor de Catalunya. Un any després, el Ministeri de Cultura s’incorpora a l’organització. L’any 2007 Sunyer es fa càrrec de la direcció del nou Centre d’Arts Escèniques de Salt/Girona. El 2008 rep el Premi Nacional de teatre de la Generalitat de Catalunya.
El 2009 i 2010 s’incorporen les produccions d’EL CANAL – Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona fent possible una realitat: la porta de sortida dels espectacles nacionals cap a l’exterior. La programació ocupa 13 espais de Salt i Girona i des de l’inici ha ofert més de 800 muntatges.

En Salvador Sunyer també és molt conegut a Girona per la passió per la cuina i pels bolets.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad