tumblr_lfqqd7hsl41qeb8h0o1_r1_1280

Ja anem per la tercera. Aquest cop la presència de convidats al #trinxat provinent de Barcelona era molt elevada (i això ens porta a pensar que els actes que es fan fora de la capital també tenen audiència), i per això vàrem demanar molta puntualitat…. però l’Ajuntament i la peatonalització forçosa a determinades hores vàren impedir que tothom arribés bé…

Tot i això, amb poc menys d’un quart d’hora de retard donàvem inici a la tercera presa del #trinxat amb algunes baixes al panell de #trinxat-residents Jordi Planas,Jaime Polo, Jaume Batista, Guillem Ramos-Salvat, Ivan Rodon, Xavier Güell i Xavier Menduiña, i vàrem compartir amb Txaber Allué de la URV, Joan Castillode e-urek, Trina Milan de l’Associació stic.cat, Marta Alonso de Muuby, Lluís Palleja de Concentrats Pallejà, Cecilia Bofarull de DOMO-A, Cristina Aparicio de TSC Soul Made Company, Juan Ramón Guillem de Alsys Information Technologies, Isidré Solé i José Carlos Andrés.

El ponent ha estat en Fernando de la Rosa, empresarii expert en construcció de marques, tot i que ell mateix va confessar que està en un procés de desaprendre tot el que ha anat aprenent durant la seva vida professional, per poder enfocar millor els nous reptes als que s’enfronten marques i models de negoci, i com a ciutadans.

Un excel i una plana web es van convertir en 9 M€ en rondes d’inversió 

Com sovint succeeix, en Fernando va començar amb un repàs a la seva trajectòria professional, on va explicar-nos com es va desenvolupar el seu primer projecte com empresari, i com amb un petit back-office que donava servei per la conectivitat mòbil van aconseguir 9M€ en rondes d’inversió per construir un gran empresa, aquest exemple ens va donar peu a parlar de la “bombolla .com”, la primera, i la que actualment patim amb tot el Social Media, i la falta de base del sector. En aquest punt, va haver una menció molt especial a Alfons Cornella, qui segons Fernando, ha estat una de les ments que més ha ajudat a l’evolució d’internet en el nostre país. 

Un dels principals reptes que tenen avui dia les marques/productes, és que l’atenció s’ha convertit en un recurs escàs, pel que un dels reptes a l’hora de comunicar és fer coses interessants, que impactin al consumidor. En aquest punt en Fernando, va explicar, l’aventura com a fundador de seisgrados, on la finalitat de l’agencia era ajudar a les empreses, a enfrontar-se al paradigma digital.

El principal problema és la falta de definició 

Per en Fernando un dels principals problemes que tenim avui a dia en el sector i, segons ell en la vida en general, és la falta de definició, ens agrada etiquetar-ho tot, i fa que no tinguem la mentalitat suficientment oberta per afrontar nous reptes.

I en aquest moments, el debat és va animar, els trinxetaires van començar a disparar amb força, i es van repassar un per un els tòpics en que el sector viu ancorat: l’usuari té el poder, el Social Media es conversar, el contingut és el rei…

No hi ha una cultura col·laborativa real en el nostre país 

Als tres topics, tot i que amb matisos, sobretot amb en el tema del contingut, vàrem debatre al voltant que no tenim tant poder com ens pensem per influir en grans canvis, tot i que tenim les eines per poder col·laborar entre tots, el problema principal no és de l’espai o l’eina, sinó que no hi ha una cultura col·laborativa real en el nostre país, problema educatiu, que sorgeix com un dels principals problemes en el moment de desenvolupar grans projectes a nivell empresarial, falta connexió real d’informació entre empresaris i empreses. 

Compartir es contingut en si mateix, i sinó pots aportar valor, enllaça! 

Referent al tema del contingut i enllaçant amb un dels problemes que va sortir entorn al #trinxat, el dèficit d’atenció, es va parlar al voltant de crear contingut amb valor real, cosa que a dia d’avui no succeeix en la majoria de d’espais. Compartir es contingut en si mateix, i sinó pots aportar valor, enllaça!  

Bé, una tercera nit extraordinària del #trinxat que va prenent volada. 


Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad