PREMSA ESCRITA I DIGITAL: COMPLEMENTÀRIES O COMPETÈNCIA?

Aquest mes al #trinxat de Reus ens acompanyarà Sílvia Barroso, subdirectora del diari ARA i parlarem de com conviu la premsa escrita amb la digital, el futur de la premsa escrita i dels mitjans en general, i per què les suscripcions al diaris digitals funcionen més en uns països que en altres.

La Sílvia va començar la seva trajectòria al diari El Punt l’any 1996, després es va especialitzar en successos i tribunals i al 2003 es va traslladar a Barcelona on va passar a ser sots-cap de la secció de successos durant 5 anys.

Al 2008 entra en el món de la premsa digital com a coordinadora de l’edició digital del diari AVUI,  fins que el 2010 fitxa pel diari ARA, dos mesos justos abans del seu naixement, on coordina l’edició digital. També va participar en part dels processos de redisseny de la pàgina web i de gestió de les aplicacions per a dispositius mòbils. L’any 2014 és nomenada subdirectora de l’Ara.

Un tastet del que pensa la Sílvia en relació al tema que ens ocupa: “Ha estat tot un aprenentatge: descobrir un altre llenguatge, més directe, aprendre tot el que es pot fer de cocreació amb els usuaris, saber encaixar i gestionar les crítiques —molt sovint encertades, altres vegades injustes—, entendre que l’usuari vol que interactuïs amb ell i que hi té dret. I veure que així es poden canviar coses, o almenys intentar-ho. Crec que és innegable que els mitjans convencionals han canviat d’actitud per la pressió de les xarxes: ja no es pot ser acrític o benvolent amb el poder si el carrer t’està passant pel damunt.” 

 

Ens trobarem al Color d’Olor de Poma (C/Santa Anna,24)

,

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad