AntonioCasals

Post escrit  per Hildebrand Salvat

L’Antonio ens va posar sobre la taula fins a quin punt estàvem (en general) fent les coses malament en màrqueting, comunicació, publicitat i vendes. Ens va posar evidències i ens ho va demostrar.

Resulta que en el nostre complex cervell humà que és capaç de coses tant complexes com preguntar-se pel sentit de la vida qui pren la majoria de decisions és el nostre cervell més primitiu: ràpid, molt ràpid, multitasca i preocupat per coses mollt basiques. les 4F: Fuck, Fight, Food, Fly (en el sentit de fugir).

El cervell que compartim amb tots els vertebrats, les ranes, els ocells, el rèptils.

El nostre  cervell és profundament mandrós, sempre que pot, desconnecta. Ja has desconnectat de la lectura d’aquest post? Ens posa l’exemple de les vendes en les quals expliquem al nostre potencial client qui som, que fem, la nostra missió… I això a qui li importa? El que realment li importa és que hi pot guanyar confiant en nosaltres? En aquests primers moments el cervell del nostre interlocutor ja pot estar pensant en altres coses.

Com hem de cridar l’atenció del cervell primitiu? Com ens hi hem de dirigir?

  • Parlant-li d’ell. Què hi guanya? De fet, has pensat mai què et perds quan no vens al #trinxat?
  • Evidenciant els contrastos. Relacions, Ponents de prestigi, Debats d’alt nivell
  • Fent els beneficis tangibles: tangible com el plat de #trinxat que lliga totes les trobades.
  • Principi i Final.
  • Visual: el blog, els ponents que ja han participat, els ponents que vindran,… Si hi ha gent que ve de Barcelona a Reus a sopar, alguna cosa molt bona hi ha de passar, no?
  • Emocional

Era la tercera vegada que al trinxat es parlava en profunditat del cervell. Ramon Viñas ens va donar una perspectiva evolutiva, Dr. Nolasc Acarin, des de la perspectiva de l’envelliment i l’Antonio, ho va fer molt més pràctic: mel per les orelles dels professionals del màrqueting, les vendes o l’empresa.

Pain, Claim and Gain

PAIN, CLAIM i GAIN són les tres paraules preferides de l ‘Antonio. I també haurien de ser les teves!!!

Cal trobar quin és el dolor que mou el nostre client, quina és la necessitat del cervell primitiu del nostre client.

Cal que el nostre producte tingui el GAIN necessari valorat pel cervell primitiu del nostre client. Que cobreixi el seu PAIN

Cal posar-ho sobre un CLAIM, clar, senzill, recordable, i que ens diferencií dels altres missatges que rep, sobretot els dels nostres competidors.

neuromap-static
Neuromap infography – original a www.salesbrain.com

Aquest va ser el primer trinxat de la temporada en el que ens va acompanyar el fred i el vent de serè. Com a representants dels #trinxat-residents Agustí López, Bernadette Farriol, Ernest Benach, Hildebrand Salvat, Lluis Palleja, Xavier Fähndrich, Xavier Menduiña i Xavier Plana i Virgili; i molts nous (o no tant nous) com Montse Torrents de FURV, Fernando Artola de Mobivery, Jonathan Polaina Consultor ERP, Albert Foix de Inspira Project, Albert Pàmies de Inspira Project, Joan Castillo de e-urek, Natalia Carranza de e-urek, Sergi Garcia de Lewis PR, Manel Garcia de Expomobi, Ernest Conesa de Ajuntament de Barcelona, Galceran Orriols de mint’s mind, Albert Roca dissenyador de mobles i Eugenia Laureckis de Salesbrain.

De l’Antonio podem dir que ha estat directiu de General Motors i d’altres empreses com Systems Software, o Electronic Data, totes elles lligades al món del software i la programació… també podem dir que és filòleg i que domina cinc idiomes. La seva família paterna és de Prades on hi acostuma a anar. Però resulta que ara és un dels socis de la consultora més important sobre neuromarketing al món: Salesbrain, ubicada a Sant Francisco que treballa per les principals companyies del món (tot confidencial)

Com molts altres ponents, l’Antonio també es va endur coses molt positives del #trinxat. Al #trinxat el ponent es posa al nivell dels participants, que pregunten, debaten, responen i enriqueixen les opinions. Comparteix taula i el menjar. Comparteix emocions i experiències personals. El ponent es fa gran al #trinxat. I en alguns casos com el de l’Antonio fins i tot ens acompanya acabant la nit amb un Gin&Tonic, encara més pròxim, encara més planer… i després torna com a participant, com en Ricard Castellet.

Així doncs, ens ha quedat gana de Neuromarketing?

Fotografia de capçalera de @bfarriol

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad