Maria Redondo va ser la ponent del #trinxat presa 116. Consultora i professora de Social Media, ens va parlar de la seva experiència el 2016 en que va marxar durant uns mesos als EUA com a voluntària a la campanya de Hillary for Amèrica: Hilary 2016, així com dels reptes i les oportunitats de la seva professió.

La seva trajectòria va començar dissenyant campanyes estratègies digitals per empreses així com campanyes polítiques, però la dificultat de fer comunicació política sense ser dins d’un partit, la va fer virar cap a l’estratègia corporativa. Comença la ponència explicant la seva experiència com a voluntària a la campanya de la Hillary Clinton als EUA, que va començar una mica per casualitat. Una persona que va conèixer li va parlar de l’Advanced Leadership Foundation a Washington i de la possibilitat d’anar-hi uns mesos i ho va aprofitar. Tot i tenint tres fills adolescents i una empresa amb 15 persones, va fer una aposta personal per viure una experiència única i diferent. Va començar a la seu central a Brooklyn, a la secció de Social Media. Explica la Maria que el nivell de recursos era espectacular (200 persones per fer analítica!). De seguida va aprendre el mot clau pels americans: tot era “Awesome!” Desprès d’un mes i mig va anar a la seu de Miami on va percebre la diferencia de nivell professional i també de mitjans, que era molt diferent del que hi havia a Brooklyn.

L’aventura americana continua a Los Ángeles a on es va desplaçar per desenvolupar el Pla Estratègic Digital per a la campanya de Loretta Sanchez al Senat dels EUA. La Maria ens va explicar com va viure de ben a prop una campanya que va ser una lluita entre afroamericans i llatins, nord contra sud. Va aprendre com funciona la política als EUA, i les seves anècdotes als assistents ens recordaven les trames de la sèrie de House of Cards.

Després del relat de l’aventura americana, la Maria ens va parlar de Social Media, d’estratègia i de dades. Ens va dir que tothom parla de Big data, però que el que és realment rellevant es el Smart data, i la realitat es que molt poca gent sap fer-ho. Ens va ajudar a reflexionar i debatre sobre el gran repte de les dades, de com analitzar tota la informació que es genera, perquè el 90% no és bona. Des de la seva experiència en Social Media, diu la Maria que educar als clients és una part molt important de la seva feina. Qualsevol procés de canvi no es pot entendre sense formació, però cal no limitar aquesta formació a l’ús de les eines, tot i que d’entrada és el més evident. La Maria ens va explicar que és imprescindible començar per definir l’estratègia digital, i els passos que això representa abans de definir els objectius perseguits de posicionament, visibilitat, etc. en funció de les metes que es volen aconseguir.

La Maria ens va explicar innumerables anècdotes viscudes, encomanant-nos el seu entusiasme per la feina. En relació a la seva experiència americana ens va recomanar que, si teníem la ocasió, no deixéssim la oportunitat de passar una temporada fora de la nostra ubicació habitual, per tal d’enriquir la nostra mirada i la nostra perspectiva. Va ser una vetllada awesome!

 


Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad