El proper 8 de gener tenim el capítol S5E11 del #trinxat amb en Ramon Brugada (Banyoles, 1966).

En Ramon Brugada es va llicenciar en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1990. Es va especialitzar en medicina interna a la Universitat d´Emory a Atlanta i en Cardiologia a Baylor College of Medicine de Texas. Es va quedar com a professor a Baylor fins el 2002, quan va ser contractat com a Director del Centre de Genètica Cardiovascular del Masonic Medical Research Laboratory. El 2005 es va incorporar al Montreal Heart Institute i a la Universitat de Montreal com a cardiòleg i com a Director del Centre Clínic de Genètica Cardiovascular, compaginant la seva feina clínica amb la recerca en la genètica de la mort sobtada.

El 2008 va decidir tornar a casa per liderar el projecte de la nova Facultat de Medicina de la Universitat de Girona com a degà. És professor titular de cardiología a la Universitat de Girona, cardiòleg a l’Hospital Universitari Josep Trueta, director de la Unitat de Cardiopaties Familiars, director de la Càtedra de Malalties Cardiovasculars de la Universitat de Girona, director del Centre de Genètica Cardiovascular de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona i director del laboratori de diagnosi de genética cardiovascular IDIBGI-ICS.

Ha escrit més de 170 articles científics, i ha donat més de 400 conferències tant a nivell nacional com internacional.

Ha rebut nombrosos premis entre els quals destaquen el primer premi de l’Investigador Jove de la Societat Americana de Cardiologia, el premi Josep Trueta de l’Academia de Ciències Mèdiques Catalunya I Balears, Col·legiat d’Honor del Col•legi Oficial de Metges de Girona, Càtedra de Recerca en Genètica de les Arítmies, de l’Institut Canadenc de Recerca en Salut i Fill Adoptiu de San Bartolomé de Tiarajana. El 2010 va ser nomenat Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia Medicina de Catalunya.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad