La Miriam va néixer a Manresa l’any 1973, i és una dissenyadora de moda independent.
És diplomada en disseny de moda per la Universitat de Southampton (Anglaterra) i especialitzada en disseny i tècniques de punt, a Igualada. Té el taller a un silenciós carreró de Manresa, al mateix espai on la seva rebesàvia, l’any 1886, va fundar una fàbrica tèxtil dedicada a la producció de les betes de les espardenyes.

Les seves fonts d’inspiració tenen molt a veure amb les textures, treballa la matèria mitjançant diverses tècniques, algunes d’elles manuals i altres heretades d’antics oficis. Aquesta passió la fa investigar amb materials com el làtex, que acostuma a treballar-lo en cada col·lecció i que li permet fusionar amb teixit, donar-li relleu i captar la subtilesa del moment.

El procés artesanal defineix una part de la col·lecció que es treballa de forma manual i que requereix de tècniques poc utilitzades actualment com el brodat a mà, la tapisseria, la cistelleria i el tint manual, sempre aplicades a les peces de roba. El procés d’aquestes peces és el què més li interessa, fins i tot més que el resultat, ja que en aquest procés és on troba altres camins per la creació.

La Míriam considera que “No li agrada la gent que s’aprofita de la moda, sense crear res, perquè la moda es banalitza i perd l’ànima”. Li agrada treballar a Manresa perquè “A Barcelona li agraden masses coses”, i considera que se n’aniria per les branques. “Aquí a Manresa estic una mica aïllada. I m’agrada molt això per treballar, és el que necessito. A Barcelona sempre tindria estilistes, premsa… i clar, jo ara tenint família, tinc molta feina; i cada hora que passa és vital. Aquí puc treballar molt bé.”

Ha rebut nombrosos premis i reconeixements:  Premi 080 Barcelona Fashion a la millor col·lecció tardor-hivern 2013-14 per Transhumància (2013), Premi 080 Barcelona Fashion a la millor col·lecció tardor-hivern 2011-2012 per Les bugaderes (2011), Premi 080 Barcelona Fashion a la millor col·lecció de dona Tardor-hivern 2010-2011 atorgat pel departament de Comerç i Turisme de la Generalitat per Textura social (2010), Premi Barcelona és Moda a la millor empresa emergent atorgat per la Cambra de Comerç de Barcelona (2007)

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad