Ada Parellada i Garrell és una cuinera catalana coneguda per dirigir el restaurant barceloní Semproniana i per la seva presència als mitjans de comunicació en la promoció dels bons hàbits alimentaris.

Els seus orígens familiars sempre han estat lligats a la restauració; el seu germà Ramon Parellada és propietari de la Fonda Europa de Granollers —on ella hi va passar molts moments de la seva infància— i del restaurant Senyor Parellada de Barcelona, la seva germana Teresa Parellada de Can Ribas (Bigues i Riells) i el seu cosí Paco Solé Parellada el 7 Portes de la Ciutat Comtal.

Ada Parellada va orbrir el restaurant Semproniana a l’Antiga Esquerra de l’Eixample quan tenia 25 anys i actualment en dirgeix dos més, ambdós a Barcelona: el Petra (a El Born) i el Pla dels Àngels (al Raval).[2] A més a més, imparteix tallers de cuina i és molt activa als mitjans de comunicació en la difusió d’una alimentació saludable. Ha publicat diversos llibres de receptes i també és autora de la novel·la Sal de vainilla (2012).

L’any 2015 va participar a la candidatura de Junts pel Sí per a les Eleccions al Parlament de Catalunya de 2015 com a sisena suplent a les llistes de la circumscripció de Barcelona.

Un any després, el 2016, va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi en reconeixement per la seva trajectòria en el món de la restauració.

Accepto i consento la política de cookies de l\'Associació #trinxat pel coneixement i d\'aquest web.    Configurar y más información
Privacidad